Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

VEDELLA AMB SALSIFIS

dimarts, 28 de maig del 2024

Foto: Montserrat Pujadas
Ingredients:

per 4 persones

1 peça de vedella de 900 g aprox. (peixet)

oli

2 1/2 gots de vi blanc

1/2 got de vi ranci

1 1/2 got d'aigua calenta

2 cebes grans

4 tomàquets de pera

4 pastanagues

6 alls pelats

sal i pebre

gingebre en pols

farigola i romaní

2 trossets de canyella

Per la picada

1 all escalivat

20 ametlles

20 avellanes

Pels salsifís:

oli

farina

sal

Elaboració del plat:

El dia abans haureu de rostir la peça de vedella. Ho amaniu amb la sal, el pebre, el gingebre. Ho feu enrossir hi afegiu el vi blanc i deixeu que s'evapori. Després hi tireu el vi ranci per sobre del tall.

Afegiu a la cassola les verdures tallades petites, quan arrenqui el bull hi tireu l'aigua fins que quedi tot cobert i després hi afegiu la farigola, el romaní i la canyella.

Ho deixeu coure 90 minuts donant-l'hi la volta a mitja cocció.

Quan estigui fred, traieu el tall i el poseu a la nevera tota la nit per poder-lo tallar sense que es trenqui.

Les verdures i el suc s'han de passar pel passapuré i reserveu.

L'endemà talleu la peça a talls fins, el poseu un altre cop a la cassola amb tot el suc, ho deixeu coure 10 minuts i després hi afegiu la picada deixant-t'ho coure uns 10 minuts més.

Peleu els salsifís, els bulliu i els deixeu refredar. Els enfarineu i els fregiu. Els afegiu a la cassola quan quedin 10 minuts de cocció

I ja està a punt per menjar i sucar-hi pa.

Recepta elaborada per: Montserrat Pujadas


 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada