Foto: Montserrat Pujadas |
per 4 persones
1 peça de vedella de 900 g aprox. (peixet)
oli
2 1/2 gots de vi blanc
1/2 got de vi ranci
1 1/2 got d'aigua calenta
2 cebes grans
4 tomàquets de pera
4 pastanagues
6 alls pelats
sal i pebre
gingebre en pols
farigola i romaní
2 trossets de canyella
Per la picada
1 all escalivat
20 ametlles
20 avellanes
Pels salsifís:
oli
farina
sal
Elaboració del plat:
El dia abans haureu de rostir la peça de vedella. Ho amaniu amb la sal, el pebre, el gingebre. Ho feu enrossir hi afegiu el vi blanc i deixeu que s'evapori. Després hi tireu el vi ranci per sobre del tall.
Afegiu a la cassola les verdures tallades petites, quan arrenqui el bull hi tireu l'aigua fins que quedi tot cobert i després hi afegiu la farigola, el romaní i la canyella.
Ho deixeu coure 90 minuts donant-l'hi la volta a mitja cocció.
Quan estigui fred, traieu el tall i el poseu a la nevera tota la nit per poder-lo tallar sense que es trenqui.
Les verdures i el suc s'han de passar pel passapuré i reserveu.
L'endemà talleu la peça a talls fins, el poseu un altre cop a la cassola amb tot el suc, ho deixeu coure 10 minuts i després hi afegiu la picada deixant-t'ho coure uns 10 minuts més.
Peleu els salsifís, els bulliu i els deixeu refredar. Els enfarineu i els fregiu. Els afegiu a la cassola quan quedin 10 minuts de cocció
I ja està a punt per menjar i sucar-hi pa.
Recepta elaborada per: Montserrat Pujadas
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada