Ingredients:
Per a 4 persones
4 peus de porc
1 fulla de llaurer
pebre negre en gra
![]() |
Foto:Dolors Vilaró |
1 pastanaga
1 tronxo d'api
farigola
2 cebes grans
6 tomàquets
farina
15 ametlles
2 carquinyolis
1 got de vi ranci
Elaboració del plat:
En primer lloc, posareu els peus a bullir en aigua amb sal, la fulla de llaurer, la pastanaga, l'api i la farigola(poqueta) i uns quasnts grans de pebre negre, ho deixareu bullir un parell de hores. Ho anireu escumant, si us voleu estalviar aquest pas, els podeu comprar ja cuits, però a mi m'agrada utilitzar una mica de brou de la cocció.
Mentre es van coent el peus, peleu els naps i els talleu com si fossin patates, a tires, els poseu a bullir uns vint minuts i els reserveu.
Quan ja tingueu els peus cuits els escorreu, els passeu per farina i els fregiu una mica per cada costat. Els retireu i en la mateixa cassola i feu un bon sofregit amb la ceba ratllada i que es vagi caramelitzant una mica, després i afegiu els tomàquets també ratllats i quan el sofregit estigui fet i poseu els peus. Ho cobriu amb el brou de la cocció, uns vint minuts, ja hi podeu afegir els naps. Si voleu passar la salsa per el passapuré (a gust de cadascú)
Feu una picada amb les ametlles, els carquinyolis ho afegiu a la cassola juntament amb el vi ranci. Ho deixeu coure uns quinze minuts més. Es més bo si el deixeu reposar una bona estona, com totes les cassoles.
Bon profit!!
Recepte presentada per: Dolors Vilaró
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada