Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

ROSCOS DE VI

dimarts, 3 de juny del 2025


 Ingredients:

1 got d'oli de girasol

1/2 got de vi blanc

1/4 de got de sucre

2 i 3/4 got farina reposteria

10 g llevadura 

ratlladura de una llimona

una punta de sal

sobre i canyella per rebossar

Elaboració del plat:

Es barreja amb baretes a ma, l'oli, el vi, el sucre, la ratlladura i la sal. S'afegeix la farina passada pel sedàs, el llevat i s'amassa fins que no s'enganxi a les mans.

Ens untem les mans amb una mica d'oli, es fan els roscos i es posen sobre una safata amb paper de forn.

Posareu la safata al forn a 180º uns 15 minuts, no han de quedar torrats.

Barrejeu el sucre amb una mica de canyella i passeu els roscos abans que es refredin.

Surten uns 16 roscos grossets.

Presentada per: Josep Melgarejo

SOBRESSADA D'ANACARDS

Ingredients

Foto: internet
100 g d'anacards crus, prèviement remullats duran 2 o 3 hores 

180 o 200 g de tomàquets secs també remullats prèviement duran mitja hora en aigua calenta 

Unes fulletes d'alfàbrega fresca

1 o 2 alls, al gust 

un pessic d'orenga 

un pessic de pebre negre

una c de pebre vermell dolç

oli d'oliva i sal

Elaboració del plat

Tritureu-ho tot amb una batedora i aneu-hi afegint oli, si es necessàri.

Ha de quedar una pasta suau. 

Presentada per: Maria Serrabona


QUINOA AMB VERDURES


 Ingredients:

Quinoa

ceba, all

pastanaga

carbassó

tomàquet ratllat

aigua 

carn picada

oli i sal

Elaboració del plat:

Rentareu la quinoa a raig d'aixeta amb aigua freda. Posareu l'aigua a bullir i quan arrenqui el bull salareu i tireu la quinoa. Dues parts d'aigua per una de quinoa. Ha de bullir amb el foc fort uns 10  o 12 minuts, depèn del fabricant. Estarà cuita quan sembla que es trenqui el gra i quedi com transparent i s'hagi begut l'aigua.

La reservem i es pot refredar una mica.

Coueu la carn picada i la reserveu.

Tallareu la ceba petita i la coureu amb dos alls, en el mateix oli de coure la carn picada.

Mentre es va couent aprofitareu per tallar les altres verdures.

Posareu a coure, primer les pastanagues, després el carbassó i per acabar el tomàquet ratllat.

Quan estigui tot cuit, ja ho podeu posar tot a la cassola, la quinoa, les verdures i la carn picada. Ho remanereu perquè es vagi integrant els gustos i ja ho podem servir.

Plat únic i molt nutritiu!

Preparada per: Cesca Rosàs

CONILL AMB LLAGOSTINS


 Ingredients:

1 conill

6 o 8 llagostins o gambes

1 ceba

2 pastanagues

2 tomàquets

all i julivert tallat

sal i una mica de crema de llet

Elaboració del plat:

En una cassola fregim els llagostin i els retirem. Posem el conill a rostir i hi afegireu la ceba i les pasatanagues tallades petites. Quan estigui tot cuit hi posareu els llagostins, l'all i julivert, s'hi tira un raig de conyac i es flameja. Posareu els tomacons, deixem coure deu minuts i es posa 10 minuts més al forn.

Quan es treu del forn s'hi posa la crema de llet.

Preparada per: Pepita Maltas