Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

Mongeta blanca amb tomàquet i parmesà

divendres, 5 de desembre del 2025

 Ingredients:

450 g de mongeta blanca seca 

1 gra d'all 

1 ceba 

1 pebrot verd 

2 cullerades de puré de tomàquet italià 

450 ml d'aigua 

2 cullerades d'oli d'oliva 

2 cullerades de julivert fresc picat 

8 olives 

Formatge parmesà 

Sal

Preparació:

Poseu les mongetes en remull la nit anterior o compreu-les de pot. Escalfeu el forn a 180º. Peleu i trossegeu l'all. També la ceba. Renteu i trossegeu el pebrot. Tallar les olives a quarts. Agafeu les mongetes i les poseu en una safata que pugui anar al forn. Poseu la safata tapada al forn durant dues hores. Afegim l'aigua, l'all, la ceba, el pebrot, el puré de tomàquet, l'oli, el julivert i les olives. Tapeu la cassola i poseu-ho al foc. Passat el temps, salem les mongetes i li posem el parmesà rallat. Torneu a posar la safata al forn per gratinar el formatge.

Recepta elaborada per Encarna Garcia

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada