Ingredients:
Hummus:
400 g de cigrons cuits
Tahini (pasta de sèsam)
Suc de llimona
All
Oli
Sal
Pa de pita:
500 g de farina de força
20 g de llevat fresc
300 ml d'aigua
3 cullerades d'oli
2 cullerades de sal
Preparació:
Es tracta d'un plat de la mediterrànea oriental que s'ha estés per tot el mon.
Per preparar l'hummus, el dia anterior posarem en remull del cigrons secs. Un cop hidratats els courem amb aigua el temps necessari fins que quedin ben tous.
Tot seguit, en un got triturador hi barregem els cigrons, 2 dents d'all, el suc de mitja llimona, 2 cullerades de tahini, un raig d'oli i un pessic de sal. Triturem fins a obtenir un puré fi, afegim l'aigua de la cocció del cigrons per amorosir-ho.
Pel pa de pita farem una massa amb tots els ingredients descrits, fins que quedin molt ben integrats i la massa sigui llisa i no s'enganxi. Es deixa reposar 1h fins que dobli el volum. Passat aquest tremps, la tallem en 12 trossets, farem boletes i les amassarem. Seguidament amb un corró els aplanarem. Posem la paella ben calenta i els fem tomaba i tomba fin que s'inflin.
Ara ja els podem tallar per la meitat o a triangles i servir amb l'hummus.
Bon profit!
Recepta elaborada per Anna Jordan



0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada