Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

Cocido

divendres, 5 de desembre del 2025

 Ingredients:

- Cigrons 

- Costella de porc 

- Gallina o pollastre 

- Cansalada

- Xoriço 

- Morcilla o butifarra negra 

- Verdures: (pastanaga, porro i api) 

 -Aigua

Preparació:

Posar els cigrons en remull almenys durant 12 hores. 

Rentar les carns, els embotits i la verdura. 

Posar les carns en una olla i cobrir d'aigua. Quan arribi al punt d'ebullició afegir els cigrons i les verdures i mantenir la cocció durant un parell d'hores a foc lent. Comprobar si està bé sal i rectificar si cal. 

Per finalitzar, incorporar el xoriço i la morcilla (o butifarra negra) i deixar reposar uns 20 minuts amb l'olla tapada. 

Passat el temps de repòs separar el caldo per fer la sopa i servir els cigrons amb les carns i els embutits.

Recepta elaborada per Jovita Sánchez

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada