Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

Cigrons amb llagostins i ou dur

divendres, 5 de desembre del 2025


 Ingredients:

-500 g de cigrons secs 

-250 g de llagostins 

-1 ceba gran

-250 g de tomàquet madur 

-3 alls 

-Julivert 

-1/2 got de vi blanc 

-Una mica vi ranci 

-Una mica del suc de coure els cigrons 

-25 grs d'ametlles torrades 

-2 fils de safrà 

-Sal,pebre,oli 

-2 ous durs

Preparació:

La nit abans remullar els cigrons amb una mica de sal i bicarbonat. L'endemà escorra l'aigua, rentar-los i posar-los a coure durant 1 hora i quart. Salar-los un cop cuits. 

Fregir els llagostins,pelar les cues i reservar els caps per fer la salsa. 

Amb l'oli de coure els llagostins sofregir la ceba,els tomàquets, els alls i salpebreu. Deixar-ho coure lentament, afegint-hi els caps dels llagostins,el vi blanc i el vi ranci. Passar-ho tot pel col.lador xines. 

Posar els cigrons ben escorreguts a una cassola, afegir-hi la salsa. Fer una picada d'ametlles i el safrà torrat, afegir-hi una mica del suc de coure els cigrons i tirar-ho a la cassola. 

Tallar els llagostins a trossos, posar-los a la cassola, coure-ho uns 10 minuts a foc lent. Guardar 4 llagostins tallats per la meitat horitzontalment per decorar.

Recepta elaborada per Montserrat Pujadas

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada