Ingredients:
-500 g de cigrons secs
-250 g de llagostins
-1 ceba gran
-250 g de tomàquet madur
-3 alls
-Julivert
-1/2 got de vi blanc
-Una mica vi ranci
-Una mica del suc de coure els cigrons
-25 grs d'ametlles torrades
-2 fils de safrà
-Sal,pebre,oli
-2 ous durs
Preparació:
La nit abans remullar els cigrons amb una mica de sal i bicarbonat. L'endemà escorra l'aigua, rentar-los i posar-los a coure durant 1 hora i quart. Salar-los un cop cuits.
Fregir els llagostins,pelar les cues i reservar els caps per fer la salsa.
Amb l'oli de coure els llagostins sofregir la ceba,els tomàquets, els alls i salpebreu. Deixar-ho coure lentament, afegint-hi els caps dels llagostins,el vi blanc i el vi ranci. Passar-ho tot pel col.lador xines.
Posar els cigrons ben escorreguts a una cassola, afegir-hi la salsa. Fer una picada d'ametlles i el safrà torrat, afegir-hi una mica del suc de coure els cigrons i tirar-ho a la cassola.
Tallar els llagostins a trossos, posar-los a la cassola, coure-ho uns 10 minuts a foc lent. Guardar 4 llagostins tallats per la meitat horitzontalment per decorar.
Recepta elaborada per Montserrat Pujadas



0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada