Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

SUQUET DE PEIX

dimecres, 12 de febrer del 2025



 Ingredients:

4 talls de rap

4 talls d'escorpora ( compte que te moltes espines però es molt gustosa)

1 calamars grosset o sepia 

4 gambes 

4escamerlans

8 musclos

1/2 k de patates

1 tomàquet madur

1 ceba

1/2 l de fumet o aigua

1 gotet de vi blanc

1 copeta de conyac

Sal i oli

Allioli:

2 grans d'all

Oli

Picada:

Un trosset de fetge del rap (optatiu)

25 g d'ametlles torrades 

1 llesca petita de pa fregit

Una mica de julivert

Una mica de bitxo, si voleu

Elaboració:

Netegeu bé tot el peix i saleu-lo, En una cassola amb oli d'oliva fregiu-hi els alls i el pa, reserveu-los. en En el mateix oli hi fregiu el fetge del rap.(si li voleu posar)

En el morter feu la picada amb tots els ingredients, i també hi ratlleu el tomàquet sense les llavors. Un cop tot triturat ho aboqueu a la cassola que vagi coent una mica, llavors i poseu el vi i el conyac, un parell de voltes que evapori l'alcohol, després hi afegiu el fumet i les patates tallades una mica primes.

A mitja cocció hi afegiu el peix, deixeu coure i tasteu com està de sal i rectifiqueu si cal.

Seguidament hi afegiu els escamarlans, les gambes i els musclos. ho deixeu coure uns quinze minuts  mes a foc alegre.

Mestrestant feu l'allioli al morter picant els alls i afegint l'oli de mica en mica.

Afegiu l'allioli al guisat i sacsageu la cassola perque quedi ben repartit a de quedar un suquet una mica lligat.

Un cop fet deixeu-ho reposar uma mica i ho serviu a taula amb la mateixa cassola.

Es un plat que es pot fer amb molta classe de peix i marisc, segons convingui.

BON PROFIT!!!


PS. Aquest es un plat que feien els pescadors a la mateixa barca i segons el que pescaven feien servir un peix o un altre. Tot i que es millor el peix de carn forta i el de roca perqué es mes gustós.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada