Ingredients:
Foto: Dolors Vilaró |
1 cueta de rap (500g)
1 porro (la part blanca)
1 pastanaga a trossos petits
1 l d'aigua
2 grans d'alls
50 g oli d'oliva
50 g conyac
200 g tomàquet triturat
1 cullerada d'arròs
sal
2 brins de safrà
Elaboració del plat :
Primer de tot separeu els caps i peleu les gambes, ho reserveu.
Talleu el rap en dos filets. L'espina la posareu, juntament amb les closques i els caps de les gambes, en una olla amb el litre d'aigua. Ho bulliu durant uns 15 minuts desde que arrenqui el bull.
Coleu el fumet i el reserveu.
Poseu en una olla l'oli, la psatanaga, el porrro i els alls. Tot tallat menudet. Ho deixeu sofregir durant set o vuit minuts, hi afegiu el conyac fins que s'evapori una mica. Ho deixeu coure uns cinc minuts més. Hi afegiu el safrà, una mica de sal, i ja s'hi pot afegir el fumet reservat.
Ho deixeu coure tot junt uns deu minuts més i ho tritureu dins la mateixa olla. Ho passeu pel passapuré a una altre olla i feu que arrenqui el bull. Tot seguit hi afegiu els dauets de rap i els cossos de les gambes que tenim pelades. Amb la mateixa temperatura, ja n'hi ha prou perquè quedi cuit.
Ja la podeu servir i estar boníssima.
Recepta preparada per: Dolors Vilaró
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada