Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

CREMA DE RAP I GAMBES

dimecres, 5 de febrer del 2025

 Ingredients:

Foto: Dolors Vilaró
1/2 kg gambes

1 cueta de rap (500g)

1 porro (la part blanca)

1 pastanaga a trossos petits

1 l d'aigua

2 grans d'alls

50 g oli d'oliva

50 g conyac

200 g tomàquet triturat

1 cullerada d'arròs

sal

2 brins de safrà

Elaboració del plat :

Primer de tot separeu els caps i peleu les gambes, ho reserveu. 

Talleu el rap en dos filets. L'espina la posareu, juntament amb les closques i els caps de les gambes, en una olla amb el litre d'aigua. Ho bulliu durant uns 15 minuts desde que arrenqui el bull.

Coleu el fumet i el reserveu.
Poseu en una olla l'oli, la psatanaga, el porrro i els alls. Tot tallat menudet. Ho deixeu sofregir durant set o vuit minuts, hi afegiu el conyac fins que s'evapori una mica. Ho deixeu coure uns cinc minuts més. Hi afegiu el safrà, una mica de sal, i ja s'hi pot afegir el fumet reservat.
Ho deixeu coure tot junt uns deu minuts més i ho tritureu dins la mateixa olla. Ho passeu pel passapuré a una altre olla i feu que arrenqui el bull. Tot seguit hi afegiu els dauets de rap i els cossos de les gambes que tenim pelades. Amb la mateixa temperatura, ja n'hi ha prou perquè quedi cuit.

Ja la podeu servir i estar boníssima.

Recepta preparada per: Dolors Vilaró

.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada