Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

ARRÒS MELÓS DE CARXOFES

dimecres, 5 de febrer del 2025

 Ingredients:

Foto:Montserrat Pujadas
250 g d'arròs

1 ceba gran

1 gra

1 gotet de vi blanc

1 litre brou de verdures

3 carxofes

oli i sal


Elaboració del plat:

Per la picada laminar l'all i l'enrossiu amb una mica d'oli, poseu-ho en el vas del turmix amb les ametlles, el julivert tallat petit, el suc de mitja llimona i ho tritureu tot. Reserveu

Peleu les carxofes, talleu-les amb 6 trossos, les enfarineu, les saleu i les fregiu. Reserveu

En una olla escalfeu el brou de verdures.

Talleu la ceba i l'all petit, sofregiu-ho tot fins que estigui daurat, hi tireu l'oli de les carxofes colat i el vi i ho deixeu evaporar una mica.

Poseu-hi l'arròs, doneu-l'hi unes quantes voltes i afegiu el brou calent.

Ho coueu 5 minuts a foc fort i 10 minuts més a foc mitjà, remenant perquè no s'agafi . Deixeu reposar uns dos minuts. 

Poseu les carxofes per sobre juntament amb la picada, i ho barrejeu perquè quedi melós.

Si no voleu fregir les carxofes, les podeu confitar amb oli fins que quedin cuites.

Recepta presentada per: Montserrat Pujadas

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada