Foto:Montserrat Pujadas |
1 ceba gran
1 gra
1 gotet de vi blanc
1 litre brou de verdures
3 carxofes
oli i sal
Elaboració del plat:
Per la picada laminar l'all i l'enrossiu amb una mica d'oli, poseu-ho en el vas del turmix amb les ametlles, el julivert tallat petit, el suc de mitja llimona i ho tritureu tot. Reserveu
Peleu les carxofes, talleu-les amb 6 trossos, les enfarineu, les saleu i les fregiu. Reserveu
En una olla escalfeu el brou de verdures.
Talleu la ceba i l'all petit, sofregiu-ho tot fins que estigui daurat, hi tireu l'oli de les carxofes colat i el vi i ho deixeu evaporar una mica.
Poseu-hi l'arròs, doneu-l'hi unes quantes voltes i afegiu el brou calent.
Ho coueu 5 minuts a foc fort i 10 minuts més a foc mitjà, remenant perquè no s'agafi . Deixeu reposar uns dos minuts.
Poseu les carxofes per sobre juntament amb la picada, i ho barrejeu perquè quedi melós.
Si no voleu fregir les carxofes, les podeu confitar amb oli fins que quedin cuites.
Recepta presentada per: Montserrat Pujadas
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada