![]() |
Fotgo: Josep Melgarejo |
Pa dur de tres dies
Xoriço
Cansalada viada
Alls
Pebres verds
Opcional: Raïm, Meló, Ou ferrat
Elaboració del plat:
La nit abans es talla el pa a rodanxes fines, es remullen amb aigua i es tapen amb un drap.
L'endemà es tornen a remullar una mica més, si veiem que encara estan dures. Han de quedar esponjoses però no xopes.
En una paella o perol de ferro esmaltat, hi escalfem oli en abundància i daurem les grans d'all amb pell. S'aparten en un plat.
Sempre amb el mateix oli, es fregeixen els pebrots a tires i s'aparten.
A continuació es fregeix el xoriço tallat a mida de mossegada i s'aparta.
Fem el mateix amb la cansalada.
Es deixa a la paella una part de l'oli i la resta es reserva per si ens fa falta més endavant.
Quan l'oli està una mica calent, posem el pa i se li van donant voltes amb una espàtula de ferro o d'acer inoxidable. Alhora anem partint el pa.
Continuarem així fins que el pa es vagi torrant, removent contínuament perquè no se'ns cremi.
Si veiem que li falta oli, n'afegim del que hem reservat, amb compte que no quedi oliós.
Ho anem provant i si li fa falta, se li posa una mica de sal.
Quan ja està al seu punt, se li posa a sobre el xoriço, la cansalada, els alls i els pebrots.
S'han de menjar de seguida i es pot acompanyar de raïm, meló i ou ferrat.
Recepta presentada per: Josep Melgarejo
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada