Ingredients:Foto: Montserrat Pujadas
1 espatlla de xai de 1,250 g
sal
pebre
gingebre en pols
oli
vi blanc, aigua (opcional)
1 ceba gran, 1 tomàquet, 1 pastanga
4 branquetes d'api, 6 alls, 2 fulles de llauré
1 trossets de canyella, farigola, romaní, conyac
guarnició:
1/2 kg de prunes
150g panses de color groc
250 g catanyes
3 cullerades de sucre
moniato tallat a rodanxes
Elaboració del plat:
Poseu en una cassola per anar al forn tots els ingredients en fred.
A l'espatlla de xai, hi poseu sal, pebre i gingebre, oli i vi blanc.
Talleu la ceba, el tomàquet, l'api i el moniato. Afegiu els alls i les herbes.
Ho poseu al forn a 150º durant 1 hora, tapeu la cassola.
A mitja cocció donar la volta a l'espatlla, tireu una mica de conyac i ho destapeu perquè quedi rosset.
Per la guarnició coeu les prunes, les panses, les castanys amb aigua i 3 cullerades de sucre. Quan està cuit el suc queda almivar.
Recepta elaborada per: Montserrat Pujadas
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada