Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

ESPATLLA DE XAI AL FORN AMB GUARNICIO DE TARDOR

dimarts, 26 de novembre del 2024

 Ingredients:

Foto: Montserrat Pujadas

1 espatlla de xai de 1,250 g

sal

pebre

gingebre en pols

oli

vi blanc, aigua (opcional)

1 ceba gran, 1 tomàquet, 1 pastanga

4 branquetes d'api, 6 alls, 2 fulles de llauré

1 trossets de canyella, farigola, romaní, conyac

guarnició:

1/2 kg de prunes

150g panses de color groc

250 g catanyes

3 cullerades de sucre

moniato tallat a rodanxes

Elaboració del plat:

Poseu en una cassola per anar al forn tots els ingredients en fred.

A l'espatlla de xai, hi poseu sal, pebre i gingebre, oli i vi blanc.

Talleu la ceba, el tomàquet, l'api i el moniato. Afegiu els alls i les herbes.

Ho poseu al forn a 150º durant 1 hora, tapeu la cassola.

A mitja cocció donar la volta a l'espatlla, tireu una mica de conyac i ho destapeu perquè quedi rosset.

Per la guarnició coeu les prunes, les panses, les castanys amb aigua i 3 cullerades de sucre. Quan està cuit el suc queda almivar.

Recepta elaborada  per: Montserrat Pujadas

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada