Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

EL FARCIT DE L'ÀVIA (RELLENU)

dimarts, 26 de novembre del 2024

Foto: Roser Blasco
 Ingredients:

8 patates mitjanes

8 cebes similars

2 alberginies petites

400gr de carn de porc picada

2 ous

3 tomàquets madurs

3 alls

1 fulla llauré

1 llesca de pa sec

1/2 got de llet

1 got de vi blanc

2 c de sopa de farina

All i julivert picat

Elaboració del plat:

Peleu les patates i les cebes, partiu les albergínies per la meitat i reserveu.

Amb la cullera de buidar les pomes, aneu buidant les patates pel costat pla, de manera que es puguin farcir, feu el mateix amb les cebes, les albergínies les buideu per una punta.

Les boletes que en traieu les guardeu, ja que després les afegireu a la cassola.

Poseu en un bol la carn picada, els ous, l'all i julivert picat i el pa mullat amb la llet ho barregeu com si fos la pilota de l'escudella. Amb aquesta carn, aneu farcint les patates, cebes i albergínies.


Un cop estigui tot farcit, poseu la farina en un plat i aneu passant cada cosa pel costat de la carn.

En una paella amb bastant d'oli, sofregiu primer les patates, les albergínies i finalment les cebes, posant primer pel costat farcit, ja que així queda segellat i no surt la carn. Procureu que l'oli no es cremi perquè és el que farem servir després, ja que té el gust de les verdures.


Seguidament, poseu una cassola al foc amb l'oli que ha quedat i que si cal s'ha de colar, la fulla de llorer, el gotet de vi blanc, el tomàquet ratllat i un parell d'alls picats, remeneu una mica i deixeu que s'acabi de sofregir bé el tomàquet.

Un cop cuit, poseu a la cassola totes les verdures, procurant que el costat farcit quedi amunt perquè no surti la carn. Poseu-hi aigua calenta cobrint just el conjunt, poseu-hi la sal i un cop arrenqui el bull afluixeu el foc, deixant que faci el xup-xup fins que sigui cuit, a mitja cocció hi poseu les boletes que heu guardat.


Com podeu veure aquest és un plat que és bastant llarg de preparació, per això va molt bé de fer el dia que tenim col·laboradors, així treballant amb equip és més fàcil, s'ho passen bé i també aprenen a fer-ho.

Recepta presentada per: Roser Blasco


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada