Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

Bourginon de bolets

dimarts, 26 de novembre del 2024

 Ingredients:

Dues safates de bolets

Soja texturitzada gruixuda

8 escalunyes

2 o 3 pastanagues, tallades en rodanxes gruixudes

3 grans d'all

Puré de tomàquet

Farina

Vi negre

Brou

Farigola

Llorer

Sal i pebre

Oli d'oliva

Mantega

Elaboració del plat:

Comencem posant la soja texturitzada en un got amb aigua per hidratar-la. 

Escalfem l'oli d'oliva i la mantega en una cassola. Una vegada hagin agafat temperatura saltejarem els bolets a foc alt perquè no perdin aigua, fins que estiguin daurats. 

Retirem els bolets i afegim a l'olla les escalunyes i les pastanagues, les daurem. Retornem els bolets i incorporem també la soja. Afegim l'all, el puré de tomàquet, el pebre i esperem un parell de minuts a posar-hi la farina. 

Després serà el torn del vi. Ho deixem coure a foc lent durant uns minuts fins que el vi s'hagi reduït a la meitat. Afegim el brou i la branca de farigola, i cuinem durant fins que les escalunyes i la pastanaga estiguin a punt. 

Es pot acompanyar amb arròs, polenta, puré de patates, orzo o fins i tot de pasta.

Recepta presentada per: Nacho Veguillas

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada