Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

MONGETA TENDRA AMB TOMÀQUET, CEBA I MENTA

dimarts, 17 d’octubre del 2023

Ingredients:

per 4 persones


1kg de mongetes verdes

5 tomàquets madurs

2 cebes

Oli

Sal

Pebre

Unes fulles de menta

Orenga i una fulla de romaní (opcional)


Elaboració del plat

Per comença, netegeu les mongetes verdes i talleu-les a la mida que més us agradi.

Seguidament, poseu a bullir una cassola amb aigua i sal i a la que arrenqui el bull, afegiu-hi les mongetes.

Deixeu-ho bullir a foc fort durant uns 10 o 12 minuts perquè quedin al dente.

Mentrestant, talleu la ceba i el tomàquet a daus petits.

poseu una mica d'oli a una paella, afegiu-hi la ceba, doneu-li un parell de voltes i seguidament el tomàquet, les herbes aromàtiques, la sal i el pebre.

Doneu-hi un parell de voltes més i retireu-ho del foc.

Un cop tingueu les mongetes al dente, escorreu-les bé i a continuació ja podreu emplatar.


A casa ho fem posant un motlle rodó al mig del plat, amb les mongetes de base, el sofregit per sobre i un parell de fulles de menta fresca, al capdemunt.

Bon profit!


Recepta presentada per: Gisela Pagès

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada