Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

CREMA D'ESPÀRRECS BLANCS

dimarts, 17 d’octubre del 2023


Foto: Txell Vilarrasa

Ingredients:

Per 4 comensals

1 manat d'espàrrecs blancs

1 porro (la part blanca)

1 patata petita (opcional)

250 g brou vegetal

1 cullerada de sal

1 cullerada de sucre

1 polsim pebre blanc

 

 

Elaboració del plat

Peleu els espàrrecs amb el pelador, sempre de dalt a baix. Guardeu la pell i trossos fibrosos, serviran per fer la crema.

En una cassola sofregiu una mica el porro que haureu tallat a rodanxes. No el deixeu enrossir molt per no canviar el color de la crema.

Hi afegiu les peles i els trossos guardats dels espàrrecs i l'hi donareu unes remenades. Es el moment d'afegir la patata si és que n'hi voleu posar.

Amb els espàrrecs que tenim pelats i sencers, els lligarem amb cordill alimentari i els posarem drets en un pot amb aigua juntament amb la sal i el sucre. No han de quedar coberts, uns 2cm. per sota. Els courem uns 12 minuts, tot depenent lo gruixuts que siguin. No poden quedar massa cuits. Els podeu punxar i així sabreu si estan cuits.

Quan estigueu, els traieu amb molta cura, i l'aigua de bullir els espàrrecs l'afegireu a la cassola. Si no n'hi ha suficient, afegiu una mica de brou o d'aigua. Hi poseu el pebre blanc. Ho deixeu bullir fins que la pela i els trossos d'espàrrec estiguin toves. Uns 20 minuts més o menys. Comproveu el punt de sal i pebre.

Després ho haureu de passar per una bona trituradora i colar-ho amb un colador xinès. No s'hi poden trobar fils.

Podeu servir-ho amb alguna punta dels espàrrecs reservat per sobre la crema. Els altres els teniu per fer un primer plat amb una bona salsa maionesa casolana o damunt d'una amanida verda.

Dos plats en un. Que aprfofiti!!

Recepta presentada per: Dolors Vilaró

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada