![]() |
Foto: Txell Vilarrasa |
Ingredients:
Per 4 comensals
1 manat d'espàrrecs blancs
1 patata petita (opcional)
250 g brou vegetal
1 cullerada de sal
1 cullerada de sucre
1 polsim pebre blanc
Elaboració del plat
Peleu els espàrrecs amb el pelador, sempre de dalt a baix. Guardeu la pell i trossos fibrosos, serviran per fer la crema.
En una cassola sofregiu una mica el porro que haureu tallat a rodanxes. No el deixeu enrossir molt per no canviar el color de la crema.
Hi afegiu les peles i els trossos guardats dels espàrrecs i l'hi donareu unes remenades. Es el moment d'afegir la patata si és que n'hi voleu posar.
Amb els espàrrecs que tenim pelats i sencers, els lligarem amb cordill alimentari i els posarem drets en un pot amb aigua juntament amb la sal i el sucre. No han de quedar coberts, uns 2cm. per sota. Els courem uns 12 minuts, tot depenent lo gruixuts que siguin. No poden quedar massa cuits. Els podeu punxar i així sabreu si estan cuits.
Quan estigueu, els traieu amb molta cura, i l'aigua de bullir els espàrrecs l'afegireu a la cassola. Si no n'hi ha suficient, afegiu una mica de brou o d'aigua. Hi poseu el pebre blanc. Ho deixeu bullir fins que la pela i els trossos d'espàrrec estiguin toves. Uns 20 minuts més o menys. Comproveu el punt de sal i pebre.
Després ho haureu de passar per una bona trituradora i colar-ho amb un colador xinès. No s'hi poden trobar fils.
Podeu servir-ho amb alguna punta dels espàrrecs reservat per sobre la crema. Els altres els teniu per fer un primer plat amb una bona salsa maionesa casolana o damunt d'una amanida verda.
Dos plats en un. Que aprfofiti!!
Recepta presentada per: Dolors Vilaró
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada