Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

Dal de llenties vermelles i de temporada

divendres, 17 de febrer del 2023

Ingredients (per a 4 persones)

 -300 g de llenties vermelles
 -1 ceba
 -Alls tendres
 -Gingebre fresc ratllat
 -1 moniato (tallat a daus) o un    bloc de tofu
 -Un grapat d'espinacs
 -Una llauna de tomàquet  triturat (400g usualment)
 -200 ml de llet de coco (mitja llauna)
 -Mig litre de caldo de verdures/aigua aproximadament
 -Suc de llimona
 -Sal i oli d'oliva
 -Curri en pols
 
Opcional:
 -Caiena
 -Garam masaala
 -Comí
 -Canyella
 -Cúrcuma

Elaboració del plat

Comencem fent el sofregit. Els alls i el gingebre han d'entrar a la paella a la vegada. Si decidim fer el plat amb el tofu, jo aconsello ficar-lo abans a la paella per daurar-lo.
        Un cop tenim el monitao/tofu, especiem. La forma més bàsica de fer-ho és afegint sal i curri en pols al gust, però podem jugar amb la llista d'espècies que he deixat avall per deixar-lo al nostre gust.
        Quan ja hàgim integrat les espècies abocarem el tomàquet i la llet de coco, deixarem passar un parell de minuts abans d'afegir les llenties i el caldo de verdures o l'aigua. Courem durant 20-25 minuts i finalitzarem afegint un raig de suc de llimona, sense passar-nos.
Bon profit!!

Recepta presentada per: Nacho Veguillas


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada