Ingredients
-1 braó gran de xai
-200 grams de cigrons en remull
-¼ de col rissada
-1 nap gros
-2 pastanagues
-1 tros de carabassa
-1 tomàquet madur
-1 ceba mitjana
-2 grans d'all
-200 grams de sèmola de cuscús
-Oli d'oliva
-Sal
-Pebre vermell dolç
-Pebre negre
-Cúrcuma
-Caiena o un bitxo (si us agrada el picant)
També s'hi pot posar carxofes i pèsols
-200 grams de cigrons en remull
-¼ de col rissada
-1 nap gros
-2 pastanagues
-1 tros de carabassa
-1 tomàquet madur
-1 ceba mitjana
-2 grans d'all
-200 grams de sèmola de cuscús
-Oli d'oliva
-Sal
-Pebre vermell dolç
-Pebre negre
-Cúrcuma
-Caiena o un bitxo (si us agrada el picant)
També s'hi pot posar carxofes i pèsols
Elaboració del plat
Es posa el xai a daurar amb la ceba tallada a trossets grossos en un bon raig d'oli. S'hi afegeixen els cigrons en remull i es couen uns 20/25 minuts en l'olla a pressió.
Passat aquest temps s'hi afegeixen les verdures tallades en trossos grossos, l'all i el tomàquet tallats més petits. També les espècies i la sal. Es cou en l'olla a pressió uns 20 minuts més.
Mentre s'acaba de coure la verdura, podeu posar la sèmola en un bol amb un raig d'oli, sal i una mica d'aigua ben calenta perquè s'estovi. Llavors es posa a coure al vapor uns 15 minuts més.
Un cop cuita la sèmola, es posa calenta en el mateix bol, s'afegeixen uns daus de mantega i es barreja amb una forquilla per desfer algun grumoll.
Es serveix posant la sèmola a sota i les verdures i una mica de carn a sobre i es rega amb una mica del brou.
Si es fa en una olla convencional, el temps de cocció serà més llarg.
Passat aquest temps s'hi afegeixen les verdures tallades en trossos grossos, l'all i el tomàquet tallats més petits. També les espècies i la sal. Es cou en l'olla a pressió uns 20 minuts més.
Mentre s'acaba de coure la verdura, podeu posar la sèmola en un bol amb un raig d'oli, sal i una mica d'aigua ben calenta perquè s'estovi. Llavors es posa a coure al vapor uns 15 minuts més.
Un cop cuita la sèmola, es posa calenta en el mateix bol, s'afegeixen uns daus de mantega i es barreja amb una forquilla per desfer algun grumoll.
Es serveix posant la sèmola a sota i les verdures i una mica de carn a sobre i es rega amb una mica del brou.
Si es fa en una olla convencional, el temps de cocció serà més llarg.
Recepta presentada per: María José Boix
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada