Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

Cuscús amb xai i verdures

divendres, 17 de febrer del 2023

  Ingredients

-1 braó gran de xai
-200 grams de cigrons en remull
-¼ de col rissada
-1 nap gros
-2 pastanagues
-1 tros de carabassa
-1 tomàquet madur
-1 ceba mitjana
-2 grans d'all
-200 grams de sèmola de cuscús
-Oli d'oliva
-Sal
-Pebre vermell dolç
-Pebre negre
-Cúrcuma
-Caiena o un bitxo (si us agrada el picant)
També s'hi pot posar carxofes i pèsols


Elaboració del plat

Es posa el xai a daurar amb la ceba tallada a trossets grossos en un bon raig d'oli. S'hi afegeixen els cigrons en remull i es couen uns 20/25 minuts en l'olla a pressió.
Passat aquest temps s'hi afegeixen les verdures tallades en trossos grossos, l'all i el tomàquet tallats més petits. També les espècies i la sal. Es cou en l'olla a pressió uns 20 minuts més.
Mentre s'acaba de coure la verdura, podeu posar la sèmola en un bol amb un raig d'oli, sal i una mica d'aigua ben calenta perquè s'estovi. Llavors es posa a coure al vapor uns 15 minuts més.
Un cop cuita la sèmola, es posa calenta en el mateix bol, s'afegeixen uns daus de mantega i es barreja amb una forquilla per desfer algun grumoll.
Es serveix posant la sèmola a sota i les verdures i una mica de carn a sobre i es rega amb una mica del brou.
Si es fa en una olla convencional, el temps de cocció serà més llarg.


Recepta presentada per: María José Boix

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada