Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

BRANDADA DE BACALLA-OLIVADA I PEBROT

dimecres, 2 de març del 2022

 Ingredients:

Per a 8 persones

Foto: Cesca Rosàs
Per la brandada

400 g bacallà, 2 grans d'all,

 1 patata mitjana

oli d'oliva suau, sal, llet de civada

Per a la salsa de pebrots:

8 pebrots del piquillo, 1/2 ceba, 1 gra d'all

sal, oli suau, 10 g pinyons, pebre negre

Per la olivada:

150 g olives negres sense pinyol, 4 anxoves,

1 gra d'all, 3 tomaquets deshidratats, oli

8 ametlles torrades

Elaboració del plat:

BRANDADA:

1.-Bullim la patata amb pell perquè no agafi tanta aigua. Quan sigui tébia la pelem i l'aixafem.

2.-Tallem els alls laminats i sense gèrmen i els ofeguem amb un bon raig d'oli sense que arribi a torrar-se.

3.-Afegim el bacallà dessalat i sense espines en el mateix oli dels alls (jo no els trec), i anem remenant fins que vagi deixant anar l'aigua gelatinosa.

4.-Ho posem a triturar junt amb la patata, afegint l'oli com si fesim una mahonesa.

5.-Podem anar afegint una mica de lleet, que ens seervirà per rectificar la texttura, si convé també una mica de sal.

SALSA DE PEBROTS:

1.-Aromatitzem l'all i el traiem de la paella.

2.-Amb el mateix oli sofregim la 1/2 ceba

3.-Quan agafi color hi afegim els pebrots i els pinyons i hi donem unes voltes.

4.-Ho posem a la batedora i ho triturem ben fi.

OLIVADA:

1.-Rehidratem els tomàquets

2.-Posem a la batedora les olives escorregudes, les anxoves, les ametlles, l'all sense gèrmen i els tomàquets deshidratats.

3.-Afegim oli per anar donant la textura que volem.

Ho podem presentar amb un gotet i una capa de brandada, una de salsa de pebrot i per sobre la olivada, o també amb torradetes.

Es un contrast de sabors i de colors.

Bon profit!!


Presentada per: Cesca Rosàs



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada