Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

CARXOFES GRATINADES AMB BACO I FORMATGE

dilluns, 10 de febrer del 2020

Ingredients:



6 carxofes grossetes
200 ml nata per montar (35%)
1 ceba tendre
dauets de bacó
formatge per gratinar
sal
oli d'oliva verge extra


Elaboració del plat:


Primer de tot netegereu les carxofes treient les primeres capes de fulles, que son les més dures, i si les voleu presentar dretes, com en aquest cas, tallareu el tronc. En cas contrari podeu pelar una mica la tija.
A continuació poseu-les a bullir durant 20 minuts en una olla amb aigua, sal i un raig de vinagre, que farà que no es posin negres.
Mentrestant piqueu la ceba tendre i la saltejeu a la paella amb un raig d'oli.
Quan la ceba s'hagi tornat transparent, afegiu el bacó que el tindreu tallat a quadrets.
Ho remeneu una mica i afegiu la nata, ho cuineu uns dos minuts tot junt i ho treieu del foc. Ho reserveu.
Treieu les carxofes de l'olla i les poseu cap per avall en una safata per tal que perdin tota l'aigua.
I per anar acabant el plat, les poseu cap per amunt en  una safata, les ompliu amb el farciment que teniu reservat i afegiu formatge ratllat, les poseu al forn a gratinar.
Quan el formatge ja s'ha fos, les teniu a punt per emplatar i servir.


Presentada per: Montse Navarro

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada