Foto: Dolors Vilaró |
12 calçots (500 g aprox)
250 g sucre morè
pell llmona
1 branqueta de canyella
Elaboració del plat:
Aquesta recepta es pot fer de dues maneres, o amb calçots escalivats o bé amb calçots crus.
A mi m'agrada més amb el gust de fum que dona la brasa, així que us explicaré aquesta.
Agafeu els calçots escalivats i els talleu a rodanxes primes, ho poseu tot en una cassola i afegiu el sucre morè, la pell de la llimona, i la branqueta de canyella.
Es posa al foc no massa alt i es questió d'anar remenant que no s'enganxi. S'hi ha d'estar uns tres quarts d'hora més o menys, fins que es veu que la textura queda cremosa.
Apagueu el foc i treieu la pell de la llimona i la branqueta de canyella.
Omplireu els pots que haureu escaldat primer i que una vegada ben tancats els coureu al bany maria com qualsevol conserva.
Amb torradetes per fer l'aperitiu o per acompanyar qualsevol carn que hagiu cuinat a la planxa, queda boníssim.
Elaborada per : Dolors Vilaró
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada