Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

MELMELADA DE CALÇOTS

dijous, 30 de gener del 2020


Foto: Dolors Vilaró
 Ingredients:
 12 calçots (500 g aprox)
250 g sucre morè
pell llmona
1 branqueta de canyella


 Elaboració del plat:


Aquesta recepta es pot fer de dues maneres, o amb calçots escalivats o bé amb calçots crus.
A mi m'agrada més amb el gust de fum que dona la brasa, així que us explicaré aquesta.

Agafeu els calçots escalivats i els talleu a rodanxes primes, ho poseu tot en una cassola i afegiu el sucre morè, la pell de la llimona, i la branqueta de canyella.

Es posa al foc  no massa alt i es questió d'anar remenant que no s'enganxi. S'hi ha d'estar uns tres quarts d'hora més o menys, fins que es veu que la textura queda cremosa.
Apagueu el foc i treieu la pell de la llimona i la branqueta de canyella.
Omplireu els pots que haureu escaldat primer i que una vegada ben tancats els coureu al bany maria com qualsevol conserva.

Amb torradetes per fer l'aperitiu o per acompanyar qualsevol carn que hagiu cuinat a la planxa, queda boníssim.

Elaborada per : Dolors Vilaró

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada