Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

CREMA DE CEPS

dimecres, 20 de novembre del 2019
Ingredients:


250 g de ceps frescos o congelats, els de la Sirena estan prou bé *
15 g de pols de ceps secs
25 g ceps secs
1 ceba
1 lt de brou de pollastre o verdures suau
una mica de crema de llet, segons els gustos
1 c de sopa, de farina
oli i mantega
200 g de formatge parmesà ratllat
Brotxetes de fusta

Elaboració del plat:

Posar el ceps secs en aigua calenta i reservar.
Amb una mica de mantega i oli sofregir la ceba trinxada fins que sigui transparent.
Afegir la farina, donar uns tombs i posar-hi els bolets frescos fins que perdin una mica l'aigua.
Posar el conyac, el pols de ceps, remenar i afegir el brou i l'aigua calenta amb els ceps remullats i que bulli uns 15 minuts.
Triturar-ho tot, posar una mica de crema de llet només per dinar-li un punt cremós.
Afegir-hi uns quants ceps tallats petits que hem guardat dels remullats.
Rectificar de sal i servir amb bols i acompanyat de les piruletes de parmesà, i si es vol de crostonets de pa fregits.

* També es pot fer amb xampinyons frescos de base, queda més suau però també és molt  bona.

Per fer les piruletes posem els palets en una safata del forn una mica separades, i posem un pilonet de formatge a la punta de cada bastonet.
Posar al forn forn vigilant que no es cremin.
Per servir, es posen en copes o uns gots bonics al centre de la taula.

Aquesta crema és molt fàcil de fer i amb les piruletes queda molt xula.

Bon profit!

Presentada per: Roser  Blasco


1 comentaris:

  1. Unknown ha dit...:

    Deliciosa! Molt fineta i amb poca mantega que no embafa. Moltes gràcies per compartir-la!

Publica un comentari a l'entrada