Foto: Dolors Vilaró |
1 conill
1 ceba mitjana
1 raig d'oli o llard
1 got petit de conyac
80 g. bolets secs (trompetes)
1 tomàquet madur
4 grans d'all
1 branqueta petita de farigola
1/4 l. aprox. brou vegetal o no
picada d'ametlles, pinyons i pa torrat
Elaboració del plat:
Primer de tot renteu el conill, l'eixugueu bé, i el salpebreu, el poseu en una cassola amb l'oli o el llard (el que us estimeu més) Hi afegiu el tomàquet, la ceba i els grans d'all. Ho deixeu rostir amb foc lent.
Quan hagi cuit una bona estona, hi afegiu el conyac i ho continueu deixant al foc. Quan el tomàquet i la ceba s'hagin cuit, ho tritureu, i ho torneu un altre cop a la cassola juntament amb la picada que haureu fet, i un brot de farigola.
Renteu el bolets, (jo no els hidrato perquè a la cassola amb el brou ja hi queden), els poseu a la cassola i ho cobriu amb el brou.
Quan els bolets estiguin cuits ja tindreu el plat llest. S'hi veieu que es queda sense suc. Hi afegiu una mica més de brou. Més o menys una vegada hi poseu els bolets en mitja hora ja s'haurà espessit i estarà a punt de menjar. Si el deixeu reposar, com tots els rostits guanya una mica. I.....
Bon profit, i és aconsellable anar a buscar bolets quan n'és temporada i assecar-los. Sempre els tindrem a punt per fer un bon rostit.
Presentada per: Dolors Vilaró
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada