Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

SAMFAINA

dimecres, 3 d’abril del 2019
Foto: Dolors Vilaró
Ingredients:

2 cebes
4 tomàquets
2 pebrots vermells
1 pebrot verd (opcional)
3 albergínies
2 carbassons
1 cullerada de conyac
oli i sal


Elaboració del plat

Primer de tot renteu totes les verdures i talleu-les a daus més o menys iguals.
En segon lloc poseu l'oli d'oliva a la cassola i comenceu a  coure una mica la ceba, després hi afegiu l'albergínia, els pebrots, tant els vermells com si n'hi poseu de verd i després el carbassó, per últim el tomàquet. Hi posem una mica de sal, penseu que com que ho utilitzarem per congelar o conservar, no n'hi podeu posar massa, ja ho rectificarem depenent del plat que elaborem.
Les mides també són orientatives, ja que quan volem fer fons de nevera utilitzem tot el que tenim, ja que anirà al congelador.
Ho coem una mitja hora o una mica més, primer destapat, hi afegim la cullerada de conyac, deixem que s'evapori una mica i després ho tapem una estona. Si veiem que queda molt sec, hi afegiu un cullerot d'aigua. Quan  veieu que esta tot cuit ja podem apagar el foc i ho deixeu refredar.
Ho posareu en bosses hermètiques en racions petites i cap al congelador.
Quan necessiteu un acompanyament ja el tindreu preparat.
Tant podeu fer un bacallà amb samfaina com un pollastre a daus fregit i acompanyat amb la samfaina o qualsevol altre plat.
Ja veureu que bé que va tenir receptes d'aquestes al congelador.
Espero que us serveixi tant com a mi.

Bon profit!!



Presentada per: Dolors Vilaró

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada