Cebes
Oli d'oliva verge
Aigua
Elaboració del plat:
Foto I. Feliu |
Per començar, peleu i talleu les cebes a juliana ben fina.
A continuació poseu un raig d'oli en una paella fonda, i quan estigui calent hi afegiu la ceba, ho remeneu que quedi tota ben impregnada.
La deixeu que vagi reduïnt a foc baix. I fins que no hagi perdut tota l'aigua no comença a caramel·litzar i torrar. Com a mínim 1 hora.
Ara es quan, teniu que vigilar si la ceba es dora massa, hi afegiu una mica d'aigua, i esperar que quedi un bonic color caramel.
Una ceba ben caramel·litzada no cal afegir-hi sucre ni caramel líquid, per ella mateixa ja té els seus propis sucres naturals.
Serveix per acompanyar un munt de plats´de carns, peixos, canapés, patés, aperitius, pizzes .....
Bon profit !!!
Presentada per Irene Feliu
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada