Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

CEBA CARAMEL·LITZADA

dilluns, 1 d’abril del 2019
Ingredients:

Cebes
Oli d'oliva verge
Aigua



Elaboració del plat:
Foto I. Feliu

Per començar, peleu i talleu les cebes a juliana ben fina.
A continuació poseu un raig d'oli en una paella fonda, i quan estigui calent hi afegiu la ceba, ho remeneu que quedi tota ben impregnada.
La deixeu que vagi reduïnt a foc baix. I fins que no hagi perdut tota l'aigua no comença a caramel·litzar i torrar. Com a mínim 1 hora.
Ara es quan, teniu que vigilar si la ceba es dora massa, hi afegiu una mica d'aigua, i esperar que quedi un bonic color caramel.
Una ceba ben caramel·litzada no cal afegir-hi sucre ni caramel líquid, per ella mateixa ja té els seus propis sucres naturals.
Serveix per acompanyar un munt de plats´de carns, peixos, canapés, patés, aperitius, pizzes .....

Bon  profit !!!


Presentada per Irene Feliu

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada