Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

SALSA ROMESCO

dimecres, 10 d’abril del 2019
Ingredients: 


10 tomàquets madurs
50 g avellanes
4 nyores
6 grans d'all sense pelar
1/2 dl de vinagre
unes llesques de pa
1 dl oli pebre mòlt
sal

Elaboració del plat:

Trèieu les llavors de les nyores i deixeu-les una mitja hora en remull amb aigua tèbia. Poseu damunt les brases del foc (en una graella) el tomàquet, l'all i el pa.
Torreu-ho tot, tenint cura que no s'ennegreixi gens, perquè us donaria un gust amarg a la salsa.
Poseu les avellanes al morter amb les avellanes, les nyores, el pa i l'all. Tritureu bé fins que tot formi una pasta.
Afegiu  els tomàquets i piqueu -los igualment. Després afegiu poc a poc el vinagre i l'oli, procurant que vagi lligant-se; amaniu amb sal i pebre. Podeu colar-la al final.
Serviu la salsa tot seguit, ben freda.
Per guardar-la, es pot congelar, o bé en un pot de vidre a la nevera i pot aguantar 3 o 4 setmanes.
El romesco és una de les grans salses de la cuina catalana, típic sobretot a Tarragona.
Aquesta salsa es pot utilitzar tant per:
peix a la brasa o bullit, guisats de peix, pop o calamar, verdures a la brasa, carns a la brasa.........


Presentada per: Mª José Morales



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada