Ingredients:
10 tomàquets madurs
50 g avellanes
4 nyores
6 grans d'all sense pelar
1/2 dl de vinagre
unes llesques de pa
1 dl oli pebre mòlt
sal
Elaboració del plat:
Trèieu les llavors de les nyores i deixeu-les una mitja hora en remull amb aigua tèbia. Poseu damunt les brases del foc (en una graella) el tomàquet, l'all i el pa.
Torreu-ho tot, tenint cura que no s'ennegreixi gens, perquè us donaria un gust amarg a la salsa.
Poseu les avellanes al morter amb les avellanes, les nyores, el pa i l'all. Tritureu bé fins que tot formi una pasta.
Afegiu els tomàquets i piqueu -los igualment. Després afegiu poc a poc el vinagre i l'oli, procurant que vagi lligant-se; amaniu amb sal i pebre. Podeu colar-la al final.
Serviu la salsa tot seguit, ben freda.
Per guardar-la, es pot congelar, o bé en un pot de vidre a la nevera i pot aguantar 3 o 4 setmanes.
El romesco és una de les grans salses de la cuina catalana, típic sobretot a Tarragona.
Aquesta salsa es pot utilitzar tant per:
peix a la brasa o bullit, guisats de peix, pop o calamar, verdures a la brasa, carns a la brasa.........
Presentada per: Mª José Morales
Les receptes de les dones de Palou
Galeria d'imatges
SALSA ROMESCO
Publicat per
Dolors
a
21:28
dimecres, 10 d’abril del 2019
Etiquetes de comentaris:
Salses,
Trobada Fons de Cuina: Trucs i Secrets
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
RECEPTA DEL MES
Passa'm la Recepta, participa-hi!
Passa'm la recepta és un projecte de dinamització comunitària de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers al voltant de l'interès per la cuina, el rescat i manteniment de tradició culinària de Palou, comarques catalanes, productes de la terra i preservació del patrimoni gastronòmic.
Participa de les trobades on cuinem, tastem i compartim receptes.
Cercar en aquest blog
Classificació de receptes
- Arròs (23)
- Bolets (32)
- Carns (84)
- Cuina d'arreu del món (10)
- Entrants (96)
- Formatge (21)
- Fruita (38)
- La Cuita del barri (5)
- Làctics (18)
- Llegums (30)
- Marisc (30)
- Melmelades i confitures (5)
- Ous (23)
- Pa (6)
- Pastissos (67)
- Patés (18)
- Peix (77)
- Postres (126)
- Primers plats (190)
- Recepta del mes (29)
- Salses (7)
- Segons plats (123)
- Sopes i cremes (31)
- Verdures i hortalisses (137)
- Xocolata (26)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada