Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

CEBA CARAMELITZADA

dimecres, 10 d’abril del 2019
Ingredients: 


1 kg i mig de ceba
1/2 got de vi
1 culleradeta de mel o sucre
sal
oli

Elaboració del plat:

Peleu la ceba ben primeta i la coueu a foc lent amb oli d'oliva. Ho saleu, hi afegiu el vi (si no tenim vi, hi podem posar vinagre) i que es vagi daurant.
Afegiu la culleradeta de mel o sucre. (si la feu sense sucre o mel queda confitada, però no es guarda tants dies). Deixeu que que acabi de caramel·litzar.
Si convé hi podeu afegir una mica d'aigua perquè no s'agafi. Aquest procés pot durar entre 30 i 45 minuts, per això val la pena fer-ne força per aprofitar el temps i el foc.
La ceba caramel·litzada es un bon recurs per diversos plats.
La podeu guardar a la nevera uns quants dies, o posar-la en pots de vidre i bullir al bany maria i es guarda més temps. Va molt bé com acompanyament, sobretot de carns, o per fer un entrant amb torradetes i formatge de cabra gratinat, que queda molt bo.

Presentada per: Cesca Rosàs

1 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada