Ingredients:
1 kg i mig de ceba
1/2 got de vi
1 culleradeta de mel o sucre
sal
oli
Elaboració del plat:
Peleu la ceba ben primeta i la coueu a foc lent amb oli d'oliva. Ho saleu, hi afegiu el vi (si no tenim vi, hi podem posar vinagre) i que es vagi daurant.
Afegiu la culleradeta de mel o sucre. (si la feu sense sucre o mel queda confitada, però no es guarda tants dies). Deixeu que que acabi de caramel·litzar.
Si convé hi podeu afegir una mica d'aigua perquè no s'agafi. Aquest procés pot durar entre 30 i 45 minuts, per això val la pena fer-ne força per aprofitar el temps i el foc.
La ceba caramel·litzada es un bon recurs per diversos plats.
La podeu guardar a la nevera uns quants dies, o posar-la en pots de vidre i bullir al bany maria i es guarda més temps. Va molt bé com acompanyament, sobretot de carns, o per fer un entrant amb torradetes i formatge de cabra gratinat, que queda molt bo.
Presentada per: Cesca Rosàs
Les receptes de les dones de Palou
Galeria d'imatges
CEBA CARAMELITZADA
Publicat per
Dolors
a
21:24
dimecres, 10 d’abril del 2019
Etiquetes de comentaris:
Trobada Fons de Cuina: Trucs i Secrets,
Verdures i hortalisses
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
RECEPTA DEL MES
Passa'm la Recepta, participa-hi!
Passa'm la recepta és un projecte de dinamització comunitària de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers al voltant de l'interès per la cuina, el rescat i manteniment de tradició culinària de Palou, comarques catalanes, productes de la terra i preservació del patrimoni gastronòmic.
Participa de les trobades on cuinem, tastem i compartim receptes.
Cercar en aquest blog
Classificació de receptes
- Arròs (23)
- Bolets (32)
- Carns (84)
- Cuina d'arreu del món (10)
- Entrants (96)
- Formatge (21)
- Fruita (38)
- La Cuita del barri (5)
- Làctics (18)
- Llegums (30)
- Marisc (30)
- Melmelades i confitures (5)
- Ous (23)
- Pa (6)
- Pastissos (67)
- Patés (18)
- Peix (77)
- Postres (126)
- Primers plats (190)
- Recepta del mes (29)
- Salses (7)
- Segons plats (123)
- Sopes i cremes (31)
- Verdures i hortalisses (137)
- Xocolata (26)
Montes gracias