Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

FUMET DE PEIX

dijous, 11 d’abril del 2019
Ingredients:
Foto: Roser Blasco


1 ceba mitjana
2 tomàquets madurs
250 g de galeres
200 g de crancs
500 g de peix de roca, lluerna, congre, aranyes, cintes etc
6 grans d'all
Oli d'oliva
Pebre negre amb gra
Unes fulles de julivert
1 fulla de llorer
1 got de vi blanc

Elaboració del plat:

Per començar netegeu tot el peix i prepareu les verdures.
Després poseu una olla al foc amb un raig d'oli, un cop sigui calent poseu-hi les verdures tallades i les sofregiu a foc fort.

Tot seguit hi poseu el peix, remenant per tal que també es sofregeixi bé, ho saleu, llavors hi poseu el got de vi i quan s'hagi evaporat hi poseu l'aigua calenta que ja tindreu preparada.

Un cop arrenqui el bull escumeu per treure totes les impureses, hi abaixeu el foc tot deixant que bulli uns 30 minuts mes o menys.
Quan sigui cuit deixeu que reposi una mica, després el passeu pel colador xines, apretant amb la ma de morter per tal que extregui tota la substancia possible. I ja el tindreu apunt per el que el vulgueu fer servir.


* El fumet ens va molt bé per fer un arròs, fideuà, sarsuela, suquet de peix, sèpia estofada, uns fideus a la cassola amb sèpia, etc. Es una mica diferent de la sopa de peix perquè es fa amb mes marisc i peix de roca essent així mes fort i concentrat.

Es un fons de nevera que ens facilita la confecció de un plat, i, que ens permet fer unes receptes mes elaborades escurçant el temps de preparació.

El podeu guardar a la nevera uns dies, ho congelar-lo amb pots mes o menys grans segons les vostres necessitats, també va be fer-ne glaçons per afegir a algun plat per acabar de donar mes sabor.

Va, animeu-vos a fer-ho, veureu com val la pena!!


Presentada per:  Roser Blasco




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada