Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

LASSANYA DE CARN

dilluns, 11 de juny del 2018
Ingredients

2 cebes tendres
3 grans d'all
1k de carn de vedella picada
julivert
150g de parmesá
Vi ranci
Orenga fresca
Alfàbrega fresca
150g de mozzarella
6 tomàquets madurs
1 all
Una cullerada de pebre vermell dolç
Oli d'oliva verge extra
50g de mantega
50g de farina
350ml llet fresca
Nou moscada
1 porro


Elaboració del plat


Ratllem 6 tomàquets madurs i tallem un gra d'all. Fregim l'all i el tomàquet ratllat amb oli  d'oliva verge extra i una cullerada de pebre vermell dolç.

Sofregim a foc lent la ceba i el porro. Un cop suat, hi afegim l'all picat (sense germinat). Al cap d'uns 5m., hi posem la carn picada i apugem el foc. Un cop rostit, hi afegim el vi ranci, l'orenga fresca picada i el julivert picat.

Fem beixamel amb la barreja de mantega i farina. Quan estigui ben lligat, hi afegim la llet fresca i la nou moscada ratllada. Ho remenem.

A tota aquesta barreja, hi afegim la meitat de la barreja de la salsa aurora ( salsa de tomàquet i beixamel).

Fem capes posant una mica de salsa aurora i parmesà ratllat a la safata que anirà al forn, una làmina de pasta, una capa de carn, una capa de pasta, una de salsa aurora, mes parmesà ratllat, una altre capa de pasta, una de carn una de pasta, una de salsa aurora, formatge parmesà ratllat i mozzarella a rodanxes. Al forn a 200º, 30 minuts.




Presentada per: Encarna García.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada