Ingredients:
Per unes 20-22 unitats
500 gr de farina
100 gr de sucre llustre
110 ml de Ratafía
30 ml d'anís
200 ml d' oli d'oliva
1 tros de pell de llimona
1 tros de pell de taronja
La ratlladura d'una llimona
30 gr de sèsam torrat
1/4 culleradeta de canyella
1/8culleradeta de clau en pols
Sucre llustre per empolsar-les les rosques
Elaboraciò del plat:
Preescalfem el forn a 180º
Poseu la farina en un bol que aguanti l'escalfor.
Escalfeu l'oli en un cassó amb la pell de taronja i llimona, quan les pells agafin una mica de color les retirem i poseu el foc més fort fins a tenir l'oli ben calent, i un cop aconseguit l'aboqueu a sobre de la farina, remenant bé perquè quedi una barreja uniforme.
Ara incorporeu la resta d'ingredients, la Ratafía, l'anís, la canyella, el clau, el sucre, la ratlladura de llimona i el sèsam torrat.
Quan ja estigui tot ben incorporat, estireu la massa amb un corró i la deixeu amb un gruix d'uns
2 cm aproximadament.
Talleu les rosques amb un talla-pastes rodó o amb un got i feu un forat al mig.
Les poseu a sobre de paper de forn en la safata i les fiqueu al forn a mitja alçada fins que estiguin una mica dauradetes, aproximadament uns 30 min.
Finalment les deixeu refredar una mica sobre d'una reixeta i les arrebosseu amb sucre llustre.
ESTAN BONISSIMES¡¡¡¡¡¡¡¡¡
Presentada per Cati González
Les receptes de les dones de Palou
Galeria d'imatges
ROSQUES DE RATAFIA
Publicat per
Conxi Parrado
a
22:00
dissabte, 3 de juny del 2017
Etiquetes de comentaris:
Postres,
Trobada Cuina de les Garrigues i la Segarra
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
RECEPTA DEL MES
Passa'm la Recepta, participa-hi!
Passa'm la recepta és un projecte de dinamització comunitària de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers al voltant de l'interès per la cuina, el rescat i manteniment de tradició culinària de Palou, comarques catalanes, productes de la terra i preservació del patrimoni gastronòmic.
Participa de les trobades on cuinem, tastem i compartim receptes.
Cercar en aquest blog
Classificació de receptes
- Arròs (23)
- Bolets (33)
- Carns (84)
- Cuina d'arreu del món (10)
- Entrants (97)
- Formatge (21)
- Fruita (38)
- La Cuita del barri (5)
- Làctics (18)
- Llegums (30)
- Marisc (30)
- Melmelades i confitures (5)
- Ous (23)
- Pa (6)
- Pastissos (67)
- Patés (18)
- Peix (78)
- Postres (126)
- Primers plats (191)
- Recepta del mes (29)
- Salses (7)
- Segons plats (123)
- Sopes i cremes (31)
- Verdures i hortalisses (137)
- Xocolata (26)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada