Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

PERES AL VI

dimecres, 31 de maig del 2017
Ingredients: 
Fotos: Montserrat Pujadas



8 peres de carn dura
1 l vi negre
150g sucre
1 branca de canyella
pell de llimona o taronja
Claus d'espècies (opcional)


Elaboració del plat:


Pelar les peres, treure la part inferior i mantenir la cua per estètica.
En una cassola posar el vi i el sucre, remenar-ho bé, afegir les peres, la canyella, la pell de llimona o taronja i els claus.
S'ha de tenir cura de que a la pell no hi quedi la part blanca sinó amargaria.
No cal que les peres quedin cobertes de vi, 3/4 parts és suficient. Si cal es pot afegir una mica d'aigua.
Coure a foc lent uns 30 minuts, de tant en tant donar la volta a les peres fins que quedin toves. Per comprovar-ho es poden punxar amb una forquilla.
Treure les peres, la canyella, la pell de llimona o taronja i els claus.
Deixar reduir el vi.
Servir les peres i tirar la reducció del vi per sobre.
Es poden servir fredes o calentes.


Presentada per: Montserrat Pujadas




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada