Ingredients:
4 arengades
4 ous
2-3 tomàquets madurs o un pot petit
1 gra d'all
1 bitxo petit o unes rodanxetes
Oli d'oliva
Elaboració del plat:
Comenceu per esmocar les arengades (treure el cap i les tripes)
Si voleu que siguin menys salades les deixeu una estona amb aigua.
Després les escorreu i eixugueu amb paper de cuina i escateu-les una mica, reserveu-les
Seguidament feu la salsa de tomàquet, poseu una paella al foc amb oli i l'all tallat a lamines, amb el foc baix perquè no es cremi, llavors hi afegiu una mica de bitxo i el tomàquet ratllat, ho deixeu que es vagi coent poc a poc.
Hi poseu una mica de sal, i una mica de sucre.
Mentre tant, feu els ous ferrats amb l'oli ven calent perquè facin una mica de mantellina, hi els reserveu.
Amb el mateix oli, potser una mica menys i fregiu les arengades, tomba i tomba nomes que s'estarrufi una mica la pell, sobtades, llavors les poseu amb el tomàquet hi que facin una mica el xup-xup
Per servir-ho, poseu una arengada, l'ou ferrat, una mica de tomàquet i a sucar-hi pa...
Acompanyat amb un bon vi del Panades el resultat es espaterrant!!
A veure qui s'atreveix a provar-ho!
Les arengades també poden ser de les que venen netes i amb oli, no son tan salades i es mes ràpid de fer.
Les receptes de les dones de Palou
Galeria d'imatges
ARENGADES AMB TOMÀQUET
Publicat per
Roser Blasco
a
11:48
dissabte, 20 de maig del 2017
Etiquetes de comentaris:
Peix.,
Trobada la cuina del Penedès i el Priorat
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
RECEPTA DEL MES
Passa'm la Recepta, participa-hi!
Passa'm la recepta és un projecte de dinamització comunitària de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers al voltant de l'interès per la cuina, el rescat i manteniment de tradició culinària de Palou, comarques catalanes, productes de la terra i preservació del patrimoni gastronòmic.
Participa de les trobades on cuinem, tastem i compartim receptes.
Cercar en aquest blog
Classificació de receptes
- Arròs (23)
- Bolets (33)
- Carns (84)
- Cuina d'arreu del món (10)
- Entrants (97)
- Formatge (21)
- Fruita (38)
- La Cuita del barri (5)
- Làctics (18)
- Llegums (30)
- Marisc (30)
- Melmelades i confitures (5)
- Ous (23)
- Pa (6)
- Pastissos (67)
- Patés (18)
- Peix (78)
- Postres (126)
- Primers plats (191)
- Recepta del mes (29)
- Salses (7)
- Segons plats (123)
- Sopes i cremes (31)
- Verdures i hortalisses (137)
- Xocolata (26)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada