Foto: Josep Melgarejo |
300 g d'ametlles crues mòltes
250g de sucre
6 ous
1 cullerada de farina
Elaboració del plat:
Separem les clares dels rovells.
Batem les clares a punt de neu.
Batem els rovells amb sucre i afegirem la farina i les ametlles, pelades i mòltes.
Incorporarem les clares montades amb moviments envolvents.
Quan tots els ingredients estiguin ben amalgamats, greixeu un motlle amb un xic d'oli o mantega, aboqueu-hi la pasta i coeu el pastís al forn a 170ºC, durant uns 30 minuts. Comproveu-ne la cocció introduïnt-hi un escuradents; si surt ben net és que ja és cuit.
També es pot repartir un grapat d'ametlles senceres per sobre de la pasta abans d'enfornar-lo.
Recepta extreta del llibre: Guies gastronòmiques de les comarques de Catalunya. Priorat.
Presentada per: Josep Melgarejo
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada