300gr.farina de força
10 gr.llevat fresc
60gr.sucre
llavors d'anís
ratlladura de la pell de mitja
llimona.
150ml de llet tèbia
1ou gran
30gr.de llard
30ml de licor d´anís per la massa
75ml de licor d´anís
75ml d´aigua
Elaboració del plat:
Presentada per: Cati González
Elaboració del plat:
En un bol gran posar la
farina tamissada, el polsim de sal, les llavors d’anís i el sucre.
Posar en la llet tèbia el
llevat i barrejar. Afegir el licor d’anís (30 ml) i l’ou batut, barrejar bé.
Afegir els líquids a la
farina i barrejar bé amb una cullera de fusta o les mans.
Ara hem d’anar posant el
llard de mica en mica i amassar-ho tot bé fins que la masa estigui ben llisa i
elàstica.
Posar en un bol untat amb
oli i tapar-ho amb un drap.
Deixar aprox. 1,5-2h, o
fins que dobli el volum.
Fer petites boletes i
posar-les en una làmina de silicona untada amb oli, tapar-les de nou amb un
drap i deixar-les fins que tornin a doblar
el volum.
En un polveritzador posar
els 75 ml d’anís restant i els 75 ml d’aigua.
Fregir les boletes fent
amb els dits un forat al mig en oli abundant. Posar-ne poquetes cada vegada per
tal que no baixi la temperatura de l’oli.
Posar en paper absorbent
de cuina.
Es polveritzen per les
dues cares amb l’aigua i l’anís i es passen per un plat amb sucre.
Per llepar-se els dits!!! Bon profit!!!
Bon moment per fer els bunyols llamineres....