Per a 6 persones
1.200 kgs de calamars
(peça de 200 grs )
Pel farcit
- 200 grs carn picada de porc
- 1 poma Golden
- 1 ceba gran
- 1ou dur
- les potes i ales del calamars
-50 grs atmetlles torrades
Pel sofregit
-1 ceba gran
-1 tomàquet gran
-Una mica de vi blanc
Per coure
- ½ l. brou de peix
Per la picada
- 50 grs atmetlles torrades
-2 caps d’all
-25 grs. xocolata negra
Elaboració del plat:
Picar les potes i les ales del calamars, l’ou dur,
la poma, 50 grs d’atmetlles i reservar-ho.
Sofregir la ceba que quedi rosa, un cop cuita
afegir-hi tots els ingredients que hem picat, donar-hi unes voltes fins que
quedi cuit i teur-ho del foc.
Afegir-hi la carn de porc crua.
Farcir els calamars, tancar-los amb un escuradents,
enfarinar-los, fregir-los i reservarlos.
Amb l’oli de fregir el calamars fer un sofregit de
ceba i tomàquet, afegir-hi una mica de vi blanc, un cop cuit incorporar-hi els
calamars, donar-hi unes voltes i tirar-hi el ½ litre de brou, deixar-ho coure ½
hora a foc lent.
Un cop cuits treure els calamars i reservar-los.
El suquet afegir-hi 50 grs d’atmetlles picades, 25
grs. de xocolata ratllada i 2 caps d’all escalibats. Passar-ho tot pel
minipimer.
Posar el suc a una cassola afegir-hi els calamars
i deixar-los coure uns 20 minuts.
En lloc del brou de peix es pot fer servir caldo
de peix ja preparat.
Per que el plat quedi més complert s’hi poden
posar escamarlans o gambes.
Presentada per: Montserrat Pujadas
Quina bona pinta fan Montserrat...