Foto: Assumpció Fontcuberta |
1kg de costella a trossos
200 gr de castanyes
2 cebes mitjanes
2 tomàquets madurs
1 copeta de vi ranci
1 cullerada de farina
Oli
sal i pebre
Elaboració del plat:
Talleu les tires de costella en trossos regulars i salpebreu-los. Poseu al foc una cassola de fang amb un raig d'oli i enrossiu-hi el costelló.
Un cop daurat, reserveu-lo i, amb el mateix oli, prepareu un bona samfaina. Un cop llesta la samfaina, remulleu-lo amb aigua i deixeu-lo coure a foc molt baix durant ben bé mitja hora. Mentrestant, per coure les castanyes, poseu un cassó al foc amb aigua i, quan arrenquin el bull, tireu-hi les castanyes i deixeu-les coure uns 25 o 30 minuts, fins que siguin toves. Llavors, peleu-les i poseu-les a la cassola de la samfaina juntament amb els talls de costella. Aboqueu-hi una mica d'aigua, fins que quedi mig coberta la costella, i deixeu-ho a foc lent durant uns tres quarts d'hora. Si veieu que la costella no està del tot feta, ho podeu deixar una mica més.
A mitja cocció, afegiu-hi la copeta de vi. Si voleu, també en aquest punt hi podeu afegir una picada d'all, julivert i ametlles torrades.
Presentada per :Assumpció Fontcuberta
Una bona recepta de tardor, ho provarem....