Foto: Roser Blasco |
Per a 4 persones
1 col i 1 bròquil grans
2 patates
3 o 4 grans
d’all
3 llesques
mitjanes de pa torrat
1 llimona
1 ou dur
Oli i sal
Comí en pols
Elaboració del plat:
Bulliu mig bròquil i mitja col, tallats a trossos, en 2
litres d’aigua i un mica de sal, uns 15 minuts. Guardeu el caldo resultant;
aproximadament en queda 1 litre i ½.
Poseu la col i
el bròquil a escórrer i els poseu en una safata. Fregiu en l’oli d’oliva els
alls tallats a làmines i hi afegiu, abans que s’enrosseixin, el comí en pols,
procurant que no es recremi. Aparteu la paella del foc en posar-hi el comí.
Tireu els alls fregits en l’oli per damunt del bròquil, deixant que el preparat
reposi una bona estona per a que quedi adobat.
Quan sigui
l’hora de preparar la sopa, poseu el caldo de la verdura en una olla al foc.
Quan sigui calent, poseu-hi les llesques de pa torrat tallat a trossets.
L’altra mitja col, el mig bròquil, les patates, tot tallat a trossets petits.
Afegiu-hi també la col i el bròquil que heu deixat adobant, que bulli tot junt
durant uns 20 minuts.
Després desfeu
la sopa amb el batedor fins que quedi fina. Un cop treta l’olla del foc l’hi
afegiu el suc de llimona i l’ou dur tallat a trossets, deixant reposar 2 o 3
minuts.
Presentada per: Lluïsa
Salvador
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada