1 Kg de congre set tallat a trossos
3 tomàquets madurs
4 grans d'all
1 branqueta de farigola
1 fulla de llorer
1 branca de julivert
2 culleradesde panses
Farina
Oli d'oliva
Sal
Elaboració del plat:
Deixeu el congre en remull unes hores fins que sigui tou. A part remulleu les panses durant ben bé un parell d'ores. Saleu lleugeremanet els talls de congre i enfarinue-los. Seguidament enrrossiu-los en una paella amb oli calent, i després, passeu-loa a una cassola.
Amb el mateix oli, enrossiu l'all, trinxat.
Un cop comenci a agafar color, aboqueu-hi el tomàquet, pelat i triturat, el julivert picat i la resta d'herbes.
Quan el tomàquet ja s'hagi espessit, afegiu-hi una mica de brou o d'aigua i passeu el sofregit a la cassola del peix.
Barregeu-ho bé tot sacsejant la cassola, rectifiqueu-ho de sal, adegiu-hi les panses i deixeu-ho coure tot junt a foc lent durant aproximadament 20 minuts fins que el peix estigui al seu punt.
Si cal, afegiu-hi una mica més de brou o d'aigua durant la cocció.
Presentada per: Fuencisla González
Recepta extreta del llibre
“Guies gastronòmiques de Catalunya” Ciro Ediciones S.A.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada