Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

PATATES D´OLOT

dimecres, 2 de desembre del 2015
Ingredients:
Foto: Assumpció Volart

8 Patates
300 g Carn de porc
200 g Carn magre de vedella
3 Cebes
2 Tomàquets                                                            
1 copa vi ranci
1 Farcellet d’herbes (opcional)
150 g Llard
Sal i pebre

Temps de cocció: 1 h 10 min
Nº Persones: 4 persones

 Elaboració del plat:

Desfer el llard de porc en una cassola i, seguidament, rostir-hi la carn, tallada a trossos i salpebrada. Retireu-la i reserveu-la. Talleu la ceba a llunetes i sofregiu-la amb el mateix greix. Afegir els tomàquets pelats i capolats i sofregir-los. Aboqueu-hi el vi i, si voleu, un farcellet d’herbes aromàtiques. Deixar reduir i tornar a posar la carn. Mullar-la amb brou o aigua, tapar la cassola i continuar la cocció fins que la carn sigui tendre. Deixar refredar i, després, triturar-ho tot sense el farcellet, si s’ha afegit. Rectifiqueu la pasta de sal. A continuació, pelar les patates i tallar les a lames d’aproximadament mig centímetre de gruix. Fregir-les en una paella amb força oli i quan estiguin mig fregides, escórrer-les. Un cop fredes, saleu-les lleugerament si ho desitgeu i col·loqueu-les sobre el taulell de cuina. Farcir-les tot formant petits entrepans amb dues lames de patata, entre les quals s’hi afegirà la pasta preparada anterior ment. Aplaneu lleugerament els petits entrepans de patata amb els dits per tal de que quedin compactes i, seguidament, enfarinar-les una mica. Pastar-les per ou batut i fregiu-les per les dues bandes amb una paella amb un raig d’oli fins que quedin ben daurades. Deixar-les escórrer sobre un paper de cuina i a continuació ja es poden servir al plat

Presentada per: Assumpció Volart.  






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada