Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

PA DE CARBASSÓ

dimecres, 3 de juliol del 2013
Ingredients :

1/2 kg de farina de força
300 gr de carbassó ratllat
1 culleradeta de sal
30 ml d' oli d'oliva
25 gr de llevat fresc o llevat en pols de fer pa (20cc)
Opcional:
100gr de formatge emmental ratllat

Elaboració del plat:
La cuina és un bon espai per experimentar. A una base tradicional de pa, es poden afegir una gran varietat
d'ingredients, com ara carbassó, ceba, olives, espècies o fruita seca...
Preparació:
Poseu la farina en un bol (també pot ser sobre la taula)
Feu com un volcà amb la farina i al mig poseu el carbassó ratllat, la sal, l'oli, i per acabar el llevat fresc desfet amb una mica d'aigua (o el llevat en polsdirecte)
Treballeu la massa amb les mans, barrejant els ingredients, fins que quedi una pasta suau que no s' enganxi als dits.
Feu-ne una bola i deixeu-la al mateix bol tapat amb un drap uns tres quarts d'hora perquè pugi.Per a la fermentació és important que el pa estigui en un lloc arrecerat on no passi l'aire.
Traieu la massa del bol i poseu-la a la taula per poder-la treballar i donar forma al pa (rodó, barra, etc)
Poseu el pa a la plata o llauna del forn, tapat amb un drap i espereu una mitja hora o tres quarts perquè faci la segona pujada. La massa ha de pujar quasi el dolble.
Si voleu el pa amb formatge ratllat, ara és el moment de posar-lhi, escampat per sobre.
A càrrec d' Assumpció Foncuberta i Assumpció Volart, del projecte de cuina "Passa'm la recepta". del Centre Civic Palou.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada