(Per a 3 pans)
1 kg. de farina de blat
2 cullerades de llavat de pa marroquí
Sucre
Sal
Aigua tèbia
Elaboració del plat:
Pa típic marroquí, utilizat per acompanyar tots els àpats del día. Ès tradició fer el pa a casa
i portar-lo a coure en un forn públic.
Agafeu un bol fondo o bé una palangana i poseu-hi tota la farina. Amuntegueu-la i feu-hi un
forat al cim, com si fos un volcà. Dins el forat del volcà poseu-hi el llevat, un xic de sal i de sucre
i una mica d'aigua tèbia.
Barregueu bè tots els ingredients.
Amasseu-ho durant una bona estona i aneu afegint-hi aigua fins a obtenir una masa homogènia.
Un cop tingueu la massa enllestida feu-ne un xurro i talleu-lo en 3 parts. Cada una d'aquestes
parts serà un pa feu-ne tres boles i deixeu-les reposar una estona (aproximadanebt 3 minuts.)
Un cop reposada la massa, aixafeu-les 3 boles fins que quedi una base rodona i plana.
I ja tindreu la massa a punt!
Preescalfeu el forn a 200 º C. Deixeu coure el pa durant, aproximadament, 15-20 minuts,
a 180º C.
Presentada Per. D'Aougatif, Fatima i Khadija,.Membres de L'associació Averroes.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada