Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

POLLASTRE DE PAGÈS AMB GAMBES

dimecres, 3 d’abril del 2013
Ingredients:

1pollastre de pagès de 2 kgs
8 gambes
oli, sal, pebre, genjibre en pols
250grs tomàquets madurs
1 ceba gran
1 tros de canyella, 2 fulles de llorer
4 branquetes d'api,
2 pastanagues
4 alls pelats
1 got de vi blanc.
per flamejar,1 gotet de conyac
Per la salsa:
el fetge del pollastre
1 all escalivat pelat
1 cullerada de farina
30 grs atmetlles
1/4 litre de brou de pollastre
  
Elaboració del plat:

En una cassola de fang posar-hi el pollastre tallat a octaus,  el fetge,  l'oli, sal, el pebre i el genjibre; enrossir-lo i afergir-hi el vi i una mica de brou.
Quan arrenqui el bull, afergir-hi la ceba tallada, els alls pelats, els tomàquets, la canyella, el llorer, l'api i les pastanagues tallades petites. Deixar-lo coure tapat uns 45 minuts a foc lent, després uns 10 minuts més amb la cassola destapada per que es vagi enrossint. Un cop cuit posar el pollastre en una altra cassola de fang. Fregir les gambes i afegir-les a la cassola del pollastre. Tirar-hi el conyac i flamejar-lo.

Per a la salsa:
A la cassola de coure el pollastre a on hi ha el suc i les verduretes treure la canyella i el llorer, i afegir-hi la farina, el fetge cuit i el brou, que cogui tot junt una mica. Passar-ho tot pel colador xinès o per un passapuré per que la salsa quedi fina. Tirar-ho a la cassola a on tenim el pollastre i les gambes. Fer una picada amb les atmetlles i l'all escalivat, afegir-ho a la cassola i deixar-ho coure uns 10 minuts a foc lent.

Presentada per Montserrat Pujadas:




  

    

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada