Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

MONGETES DEL GANXET AMB CLOISSES I SIPIA

dimecres, 13 de febrer del 2013
Ingredients:

1/2 Kg. mongetes
1 Sípia
1/4 Cloïsses
1 Nyora o un pebrot "choricer"
3 Dents d'alls
1 Fulla d' llaure
1 t Tomàquet
1 Ceba Mitjana
4 Cullerades d'oli
Julivert

Elaboració del plat:

En una cassola es posen les mongetes, la fulla d' llorer, el pebrot, la ceba ,el tomàquet i tres dents d'alls. Es bullen a foc lent.
En  una paella es posa  l'oli i es fregeix la sípia amb les cloïsses.
Quan les mongetes estan cuites, s'escorren i s'afegeix la sípia amb les cloïsses i una picada amb la
dent d'all i el julivert.
Amb el caldo de bullir les mongetes es pot fer una sopa de fredolics.
I si queden algunes mongetes es farà "Ajilimojili", el segon plat Andalús dels anys 60. S'aixafen les mongetes i es pica una dent d'all, unes gotetes de vinagre, oli i a sucar pa...
Presentada per Pepita Arguelles

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada