Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

MONGETES DEL GANXET AMB BOLETS, RAP I BOTIFARRA

dimecres, 13 de febrer del 2013
Ingredients:

400 gr. de mongetes del ganxet
Mig kilo de barreja de bolets
4 talls de rap
1 botifarra negra
2 fulles de llorer
1 branca petita de farigola
1 manat d´alls tendres
1 ceba
2 tomàquets madurs
1 got de vi blanc sec
1 got de fumet de peix
1 branqueta de julivert
50 gr. de farina
oli, pebre negre i sal


Elaboració del plat:

Poseu les mongetes en remull el dia abans. Bulliu-les a foc molt lent, millor amb aigua sense calç. Saleu-les. Quan estiguin cuites, deixeu que es refredin amb el mateix suc de cocció. D´aquesta manera sempre quedaran senceres.
En una cassola poseu oli, tireu-hi els talls de rap salpebrats i enfarinats, la ceba a la juliana, els tomàquets a trossos grossos, el vi, la mateixa quantitat de fumet de peix, 4 alls tendres nets, les fulles de llorer i la branqueta de farigola. Deixeu que faci xup-xup, i quan veieu que el suc ha quedat reduit  a una mica més de la meitat, apagueu el foc.
Mentrestant, en una paella daureu amb un raig d´oli, 4 alls tendres tallats petits. Seguidament afegiu-hi els bolets ja nets. Quan estiguin quasi cuits, agafeu la botifarra negra tallada a daus, una mica de sal i julivert picat i afegiu-lo a la cassola amb el rap.
Escorreu les mongetes del ganxet i amb cura, tireu-les també a la cassola fins  just que arrenqui el bull. Si queda curt de suc, hi poseu el suc de coure les mongetes.
I  bon-profit.

Presentada per Mª Rosa Claveria

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada