Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

COCA DE SANT JOAN

dimarts, 19 de juny del 2012
Ingredients:


250 gr de farina força
60gr de sucre
20gr de llevat de forner
5gr de sal
50gr de mantega
llimona i taronja ratllada
2ous
75ml de llet
80gr de pinyons remullats amb aigua
80gr de fruita confitada
anís (opcional)
Elaboració:

Desfeu el llevat amb la llet una mica calenta
Afegiu-hi 3 cullerades de farina i treballeu-ho fins a fer una massa llisa. Deixeu-ho reposar fins que dobli el volum.
Feu un volcà sobre el marbre amb la farina i poseu al centre la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l' anís.
Treballeu amb la mà o una forquilla els ingredients del mig, afegiu-hi la massa fermentada i continueu treballant-ho amb la farina fins obtenir una massa fina i compacta.
Estireu-la sobre una placa de forn untada amb oli o mantega, donant-hi un gruix d'1cm aproximada ment i forma ovalada.
Pinteu-ho amb ou i col·loqueu-hi al damunt les fruites confitades, tallades a trossos, i deixeu-ho reposar fins que dobli de volum.
Repartiu-hi els pinyons per sobre, tireu-hi sucre pel damunt i coeu-ho al forn a 180º uns 20 minuts.

Variacions:
Abans de col·locar-hi la fruita es pot posar una capa finíssima de massapà rebaixat amb una mica de clara d' ou.
S'hi pot posar crema després de deixar llevar la massa amb les fruites.

Presentada per  Irene Feliu

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada