Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

TATIN DE POMA

dimecres, 23 de maig del 2012
Ingredients:


Pasta brisé o preparem una massa amb:
1 rovell d'ou
20 gra de sucre
l50 gra de farina
75 gra de mantega pomada
Per sobre:
4 pomes golden
1 cullerada de suc de llimona
100 gr de sucre (per caramelitzar)

Elaboració del plat:

Podem fer servir pasta "brisé" com a base o preparar-la nosaltres mateixes d'aquesta manera:
Posar en un bol la farina. Al centre, el rovell de l'ou, la mantega pomada i el sucre. Afegir un xic d'aigua per lligar els ingredients. Treballar amb la punta dels dits fins a obtenir una massa llisa. Cobrir i deixar reposar durant 30 minuts.
Per preparar el caramel posarem en un pot els 100 gr de sucre i la cullerada de suc de llimona. Posar a foc lent fins que agafi el típic color fosc.
Pelar les pomes, tallar-les a quarts i treure-hi el cor. En un motlle rodó de 20 a 22 cm. de diàmetre posar al fons el caramel. Seguidament les pomes molt juntes de manera que la part central quedi a la vista.
Amb el rodet estirar la massa i col·locar-la sobre les pomes.
Precalentar el forn uns 180ºC. Posar al forn durant 25 minuts.
Desenmotllar al revés (de seguida, per evitar que s'enganxi al fons)
Aquest pastís es serveix calent i, si agrada, amb una mica de nata líquida per sobre. La poma es pot substituir per pera o plàtan.
Presentada per Maria Dantí

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada