Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

BRAÇ DE GITANO AMB CREMA

dimecres, 30 de maig del 2012
Foto: Assumpció Fontcuberta
Ingredients:

100 g. de sucre
100g. de farina
3 ous
Raspadures de llimona

Elaboració del plat:

Treballeu en un bol els rovells d'ou i el sucre, fins que quedi una pasta esponjosa i fina, afegiu-hi la farina passada pel sedàs ( tamisada); fins que quedi tot ben unit, tot seguit les clares a punt de neu /merenga, fent-ho amb molta suavitat.
En una plata al forn poseu-hi un paper vegetal ben untat (amb mantega) esteneu-hi la pasta, deixant-la primeta.
Feu-la coure al forn una mica fort uns 8 a 10 minuts, no pas més. Si la coeu massa, la pasta us quedaria seca i no la podríeu enrotllar, perquè es trencaria.
Una vegada sigui cuita, poseu-la damunt el taulell i traieu-li el paper amb molt de compte; tombeu-la i tapeu-la amb un drap de cuina perquè no s'assequi ( la mateixa humitat que farà el marbre ens la conservarà tendra fins el moment de farcir-la, cosa que farem quan sigui freda). Aleshores poseu la crema al mig de la cara on hi havia el paper, cargoleu-lo, i empolsineu-lo per sobre amb sucre llustre. També es pot fer amb nata i xocolata.
Presentada per Assumpció Fontcuberta

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada