Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

BRAÇ DE GITANO AMB NATA i IEMA CREMADA

dimecres, 30 de maig del 2012
Ingredients:


Planxa de pa de pessic:
4 ous
120 grs. de sucre
120 grs. de farina

Farciment:
300 grs. de nata per muntar
60 grs. de sucre llustre

Iema:
3 ous
175 grs. de sucre aprox.
40 cc. d'aigua
25 grs. de mantega
Sucre per espolsar i cremar

Elaboració del plat:

Es baten els rovells amb la meitat del sucre.
Aleshores s'hi afegeix la farina.
D'altra banda, es baten les clares i un cop muntades s'incorporen a la barreja anterior.
Es posa la pasta en una plàtera de forn amb paper vegetal procurant que quedi ben pla.
Es important tenir el forn molt calent. Ha de coure 8 a 10 minuts aprox.
Es retira del forn i es deixa reposar.
S'escampa al damunt el farcit, en aquest cas la nata i es cargola.
Fer el rovell d'ou amb foc molt baix i no parar de remenar, amb cullera de fusta, fins que tingui la textura desitjada.
Es aconsellable refredar-ho de cop, o sigui escampant el rovell sobre el marbre, per tallar la cocció.
Escampar una bona capa  de rovell d'ou per tot el braç.
I l'ensucrem i seguidament el cremarem amb una pala o soplet.

Presentada per Irene Feliu

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada