Foto: Assumpció Volart |
Foto:Assumpció Volart |
Ingredients:
1 tall que es pela
2 talls de cansalada vade
1 poma una mica àcida
bolets ceps (si són secs es remullen)
paté o foie gras d' ànec
1ceba
2 pastanagues
5 grans d' all
2 tomàquets
2 fulles de llorer
8-10 ametlles per fer la picada
1 gotet de vi ranci
1 tall que es pela
2 talls de cansalada vade
1 poma una mica àcida
bolets ceps (si són secs es remullen)
paté o foie gras d' ànec
1ceba
2 pastanagues
5 grans d' all
2 tomàquets
2 fulles de llorer
8-10 ametlles per fer la picada
1 gotet de vi ranci
Elaboració del plat:
S'obre pel mig el tros de vedella, es salpebra, després es fa una tira de bolets, el paté d' anec, la cansalada viada i la poma tallada com si fossin grills de taronja.
S' ajunten les dues parts i es fa una peça tota rodona, es lliga i es torna a salpebrar. Es prepara la cassola i s'hi posa: l'oli, la ceba, el llorer, els alls,els tomàquets, les pastanagues i la vedella, tot en fred.
Es fa enrossir amb foc viu. Quan està ros per banda, s'hi posa vi ranci i es deixa una mica més al foc.
Seguidament s'hi tiren 2 gots d'aigua i es tapa durant una hora i 1/2. S'ha de vigilar perquè no s' enganxi. Si falta més aigua en tirem una mica més. La vedella ha de quedar tova. Després es deixa refredar, quan està freda es talla.
El que ha quedat a la cassola, es tritura i després es posa la vedella a sobre d' aquesta salsa.
Es torna a posar al foc i s'hi afegeix una picada d' ametlles i es deixa un moment més al foc.
Presentada per Maria Assumpció Fontcuberta
Molt interesant!
Ja ho provaré!!!