Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

BACALLÀ AL PIL PIL

dimarts, 3 de juny del 2025

 Ingredients;

4 talls de bacallà dessalat

1/2 bitxo o 1 caiena

250 cl d'oliva verge


Elaboraciò del plat;

Posem una cassola al foc amb l'oli, hi posem els alls laminats i el bitxo que es daurin una mica sense que es cremin, retirem i reservem.

En el mateix oli posem el bacallà amb la pell cap amunt, deivem el foc fluix i sacsegem una mica amb compte,deixem 5 minuts i el girem, deixem 5 minuts més.

Seguidament el treiem i el guardem. 

Llavors agafem unes baretes o un colador fi i batem l'oli de la cassola que juntament amb la gelatina que deixa el bacallá ajudarà a lligar la salsa.

Un cop feta l'emulsió hi tornem a posar el bacallà, deixem que agafi temperatura. 

Per servir-lo posem els xips d'all per sobre i a gaudir-ho.


PS: Aquest es un plat molt tipic del Pais Basc, però que es fa arreu, es molt facil i molt gustós.


Presentada per;  Roser Blasco



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada